Jump to content

Malifaux pröva-på-dag! 16/4 söndag ca kl 1200

HFF.s kalender
DanielSj
   (0 reviews)

Malifaux 3rd Edition - Where to Start - Monday Night Live - YouTube

 

Vi tänkte köra en Malifaux pröva-på dag den 16/4 från ca 1200 då man kan komma och testa på detta eminenta spel.  Vad är då Malifaux?  Mycket, men främst ett skirmish-steampunk-figurspel med ca tio figurer på var sida, åtta faktioner och MASSOR oilka crews....vill du spela spöken från Ringu-filmerna, zombier från gatan och societén, galna goblins med moonshine, robotar, asiatiska munkar, kinesiska triad-gäng,  demoner och mardrömmar eller mer vanliga steampunk-soldater? Allt detta finns i Malifaux!

Malifaux: An Introduction | Goonhammer

 

Spelet påminner i flera saker om gamla Warmachine/Hordes men en del är mycket annorlunda.  Man använder en kortlek motsvarande en vanlig men med andra suits  (rams istället för klöver etc) istället för tärningar, vilket ger en mycket intressant mekanik där man kan till viss del räkna ut vad du ska "slå" etc, objektiven kan vara helt bortkopplat från om man tar död på några modeller, det finns flera scenarion där man kan wipa den andres gäng och ändå förlora på poäng och det finns många crews som inte alls är fokuserade på att slåss utan gör annat för att få poäng.

Pandora's Crew - Malifaux : r/minipainting

 

Varje figur har ett statskort, med stats, abilities etc, och dessa finns också på hemsidan.  Spelet är MYCKET väl supporterat av företaget (Wyrd iniatures), regler finns gratis på hemsidan, korten som sagt också om man skulle behöva, en BRA armybuilder-app som också funkar som match-app.  Alla modeller är hips-plast och kort medföljer i alla lådor.   Kortlekar speciellt för spelet (och de rekommenderas) finns att köpa för en ca 130 kr, sen behöver man en del counters och tokens, lite beroende på vilken crew man vill spela med, det finns att köpa på flera affärer på nätet och ett måttband.

Alphaspel  Malifaux 3rd Edition - Yan Lo Core Box - EN

 

För tillfället är vi fyra, möjligen fem, som spelar spelet på HFF och med ca åtta olika crews per faktion så finns det mycket att välja på. Kolla mer info nedan på sidorna om ni vill och dyk upp om ni vill testa!

https://www.wyrd-games.net/malifaux

https://art-of-war-studios-ltd.myshopify.com/collections/malifauxcompatible

 


User Feedback

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest

 • This will not be shown to other users.
 • Add a review...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Loading...
×
×
 • Create New...